Kosten

Scheiden is maatwerk. De hoogte van de kosten van scheidingsbegeleiding bij Inner Family is afhankelijk van je situatie. Hebben jullie een koopwoning? Zijn er kinderen bij betrokken? Heb je een onderneming? In hoeverre liggen jullie samen op één lijn? Wat is er nodig voor acceptatie, verwerking en vertrouwen in de toekomst? Niet één scheiding is hetzelfde en steeds zal er bezien moeten worden wat ervoor nodig is om de scheiding op een juiste manier af te wikkelen. Transparantie staat bij mij hoog in het vaandel. Vooraf maken we daarom heldere en duidelijke afspraken zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Uurtarief

De kosten voor mediation liggen lager dan wanneer gekozen wordt voor een advocaat. Bij Inner Family krijg je echter wel de kennis en kunde van voormalig familierechtadvocate mr. B.B.A. (Birgit) Brevé. 

 

Omdat scheiden maatwerk is verricht Inner Family de werkzaamheden op basis van een uurtarief. Zo betaal je exact de uren die daadwerkelijk door Inner Family worden besteed. Maandelijks ontvang je een gespecificeerde declaratie met bijhorende urenspecificatie. Bij Inner Family worden geen kantoorkosten in rekening gebracht. 

 

Graag nodig ik jullie uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken jullie situatie en dan zal ik jullie een indicatie geven van de te verwachten totaalkosten. 

 

Ben je ondernemer? Dan zijn bepaalde kosten fiscaal aftrekbaar. Zie voor meer informatie hierover de pagina financiën of raadpleeg je eigen financiële adviseur.

Fixed price

Afhankelijk van de situatie is het ook mogelijk om een fixed price af te spreken. Mochten jullie hiervoor in aanmerking willen komen dan kan je dit aangeven bij het kennismakingsgesprek. Nadat jullie situatie en wensen inzichtelijk zijn gemaakt kan ik jullie een voorstel doen.

Rechtsbijstandverzekering

Mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten dan dekt de verzekeraar in sommige gevallen (een deel van) de kosten van mediation. Neem hiervoor contact op met je eigen verzekeraar. 

Bijkomende kosten

In het geval van echtscheiding en ontbinding van het geregistreerd partnerschap verloopt de scheiding via de rechtbank. Alleen de rechter kan de scheiding, wil het rechtsgeldig zijn, uitspreken. Je doorloopt dan eerst het traject van scheidingsbegeleiding bij Inner Family waarin alle afspraken in het kader van de afwikkeling van de scheiding worden gemaakt en vastgelegd, waarna deze afspraken met tussenkomst van een advocaat worden ingediend bij de rechtbank.

 

De kosten voor de indiening en afwikkeling van de scheiding bij de rechtbank bedragen circa € 270,00 per persoon (tarief 2024). Dit bedrag is inclusief de advocaatkosten en de verplichte griffiekosten (kosten rechtbank).

 

Voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding/ontbinding van het geregistreerd partnerschap verlangt de rechtbank een afschrift van diverse akten (huwelijksakte/akte geregistreerd partnerschap en geboorteakten). De kosten hiervan verschillen per gemeente en bedragen circa € 17,00 per akte. 

Heb je nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de kosten van het traject, schroom niet om ze aan me te stellen. Misschien worden ze beantwoord in de FAQ? Mocht dat niet zo zijn dan kan je gebruik maken van het contactformulier.